Home
Juwelier
 
Over ons
Onze
 
Bereikbaarheid
Openingstijden
 
Home
 
Home
 
 
 
 

Historie :
In de jaren ’70 was ik beroepsmatig verantwoordelijk voor de geluidskwaliteit van een radiostation en later voor de reparatie van Deense audioapparatuur. Gedurende die tijden heb ik altijd met veel passie zowel professioneel als hobbymatig nagestreefd een optimale muziekbeleving neer te zetten….
Na de radio periode, einde Disco en Newwave, groeide de interesse voor de jazz muziek. Hierbij hoort natuurlijk ook een top perceptie; je wilt bij wijze van spreken het speeksel uit de tuba horen druppelen….

Zoektocht:
In de jaren negentig stond er een voorversterker van Canadees fabricaat met een schilderachtige naam in de showroom op mijn toenmalige werkplek. Die voorversterker maakte diepe indruk op mij en de rest van het team, met als gevolg lange plezierige vinyl luistersessies……
Je bent natuurlijk geen techneut als je niet meteen daarna een schroevendraaier en een kladblok pakt.
Vijf jaar geleden werden deze notities teruggevonden aan de binnenkant van een buizen-audio-boek.
Nu we ruim 20 jaar verder zijn en er veel elektronica onderdelen zijn verbeterd nodigen de nieuwe technieken uit om de schakeling te herzien, met als resultaat een voorversterker die overtreft wat je ervan verwacht.

Eindversterker:
Na de voorversterker moest er natuurlijk een passende eindversterker komen om de
set kompleet te maken, uiteraard ook weer volledig met buizen.
Twee keer 30 watt in klasse A moest genoeg zijn voor een “live” gevoel in de huiskamer.
Moderne technieken stonden te popelen om gemixt te worden met de beproefde buizentechniek. Bij deze “fusion” ontstond de elektronische smoorspoel, een schakeling die de hoogspanning en de gloeispanning van de versterker volledig bromvrij houdt.
Zowel bij de Voor- als de Eindversterker zijn de voedingsgedeelten van cruciaal belang; indien deze stabiel, brom- en ruisvrij zijn geeft dit rust in het muziek beeld.

Transformatoren:
Het moeilijkste onderdeel in de buizenversterkerbouw zijn de voedingstransformatoren. Ze worden gewikkeld door een bedrijf dat sinds 1946 actief is en speciaal voor ons een statisch scherm tegen hoogfrequent netvervuiling meewikkelt.
Verder is overdimensioneren hier het kernwoord en mag hij geen mechanische geluiden produceren.
De uitgangstransformator is natuurlijk een hoofdstuk apart; er zijn maar weinig mensen die deze materie goed beheersen. Onze Nederlandse Unitran NV is helaas ter ziele. Daarom heb ik gekozen voor een Duits wikkelbedrijf dat zijn sporen heeft verdiend met de bouw van studioapparatuur.

Onze webwinkel is online.

 

Hier vindt u een informatiefolder over de GV240 Buizenversterker.

Top

Home | Audio | Over ons | Onze Visie | Bereikbaarheid | Openingstijden
Genoemde handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
Copyright 2013 Goldline Trading Company. Alle rechten voorbehouden.